Till senaste kommentaren

Håller tryffeloljan endast i 30 dagar?


Det står på flaskan till tryffeloljan att den bara håller sig i 30 dagar när den är öppnad. Den är ju gjord på olivolja så varför har den så kort hållbarhet och vad händer efter 30 dagar? Det är svårt att använda upp en flaska inom den tiden.
Christina Rydergård

Kommentarer

 • Hej Christina,
  Tack för att du hörde av dig till oss! Oljan kan hålla längre men efter att flaskan öppnats är det under 30 dagar vi kan garantera att oljan håller hög kvalitet med fortsatt god tryffelsmak.

  Efter 30 dagar kan man alltid lukta och smaka på oljan. Smakar den fortfarande tryffelolja kan man använda den till matlagning.

  Hälsningar, Emma
  Zeta Kundforum
 • Jag undrar också detta och tycker inte att det var ett riktigt svar på frågan. Vad händer med oljan efter 30 dagar förutom att aromen och smaken möjligen försvagas? När blir den otjänlig att äta?
  Marcus Olsson
 • Hejsan Marcus,
  Tack för att du hörde av dig till oss! Oljan blir inte hälsovådlig efter 30 dagar, utan det är den goda tryffelsmaken som sakta avtar. Under dessa 30 dagar kan vi garantera att tryffelsmaken håller samma goda kvalitet som när du öppnade flaskan. 

  Har du fler frågor hör gärna av dig!

  Hälsningar, Emma
  Zeta Kundforum
 • oöppnad flaska håller den sig även om datumet har gott ut ?
  MVH Britt-Marie


  Britt-Marie Nilsson
 • Hej Britt-Marie, och tack för din fråga! Efter att datumet gått ut kan man alltid lukta och smaka på oljan. Smakar den fortfarande tryffelolja kan man använda den till matlagning.

  Har du fler frågor hör gärna av dig!

  Hälsningar, Anna
  Zeta Kundforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.