Zeta satsar på minskad plastanvändning och animal welfare

Under 2021 minskar vi på Zeta på plastanvändandet och satsar på animal welfare. De största produkterna inom spanska charkuterier får ny förpackning som består av 70 procent mindre plast. Dessutom kommer råvaran till samtliga spanska charkuterier enbart från gårdar som arbetar med animal welfare. Det innebär att de ställer högre krav på djuromsorgen än vad EU-lagstiftningen kräver.

Välj klokt, välj animal welfare
Numera kommer all råvara till vår spanska chark enbart från gårdar med djurvälfärdsprogram, eller Welfair ™ som det heter på den internationella arenan. Det är en certifiering som sätter djurens beteenden och behov i första rummet och som ställer högre krav än vad EU-lagstiftningen föreskriver. Att kraven följs kontrolleras noggrant av utbildade revisorer.
Läs mer om animal welfare

Ny förpackning med 70 % mindre plast
Nu får Zetas storsäljare inom spanska charkuterier ny förpackning som består av 70 procent mindre plast än förut. Det gör att Di Luca & Di Lucas plastförbrukning minskar med 13,3 ton om året, och ändå är hållbarhetstiden på maten lika lång som förut. Nu tittar vi vidare på hur vi kan ersätta fler förpackningar med återvinningsbara plastmaterial. Läs mer på zeta.nu
Läs mer

Zeta Kundforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.