Hej Eva! Generellt sett är flytande fett att föredra framför fast fett. Detta för att det flytande fettet är rikt på omättade fetter- som vi bör äta mer av. Fast fett är rikt på mättat fett- som vi bör äta mindre av, bla för vår hjärt och kärlhälsa.
Olivolja Extra Vergine innehåller, förutom fint omättat fett, även skyddande ämnen sk polyfenoler (naturliga antioxidanter från oliven).Dessa ämnen har bla en positiv effekt på våra blodfetter.
Frågan var ju vilken olivolja som var nyttigast, inte om olivolja var nyttigt. Jag skulle gärna vilja ha info om hur mycket polyfenoler (oleocanthal ocholeacein) som finns i era olika oljor. I Grekland har de ju björnkoll på det här: https://aristoleo.com/buyers-guide-high-phenolic-evoo/
Hejsan Mikael, Tack för att du hörde av dig till oss! Välj en olivolja som är Extra jungfruolivolja om du vill ha en olja med hög polyfenolhalt.
Generellt sett är det mer polyfenoler i olivoljor som är gjorda av oliver som skördats tidigt på säsongen. Dessa oljor karaktäriseras av peppriga, fruktiga och gröna smaker med doft av gräs och gröna tomater. För att hitta en sådan olivolja, leta i butikshyllan efter våra olivoljor med svart kork.
Tack för att du hörde av dig till oss! Extrajungfru olivolja är den olivolja vi rekommenderar för att få hälsofördelarna. Färgen på våra korkar beskriver endast olivoljans smak, i detta fall är våra olivoljor med svart kork de som har störst smakkaraktär.
Generellt sett är flytande fett att föredra framför fast fett. Detta för att det flytande fettet är rikt på omättade fetter- som vi bör äta mer av. Fast fett är rikt på mättat fett- som vi bör äta mindre av, bla för vår hjärt och kärlhälsa.
Olivolja Extra Vergine innehåller, förutom fint omättat fett, även skyddande ämnen sk polyfenoler (naturliga antioxidanter från oliven).Dessa ämnen har bla en positiv effekt på våra blodfetter.
Tack för att du hörde av dig till oss! Välj en olivolja som är Extra jungfruolivolja om du vill ha en olja med hög polyfenolhalt.
Generellt sett är det mer polyfenoler i olivoljor som är gjorda av oliver som skördats tidigt på säsongen. Dessa oljor karaktäriseras av peppriga, fruktiga och gröna smaker med doft av gräs och gröna tomater. För att hitta en sådan olivolja, leta i butikshyllan efter våra olivoljor med svart kork.
Läs mer på vår hemsida om hur du ska tänka när du väljer olivolja och vilka hälsofördelar olivolja har.
Ha en fortsatt trevlig dag!
Hälsningar, Emma
Tack för att du hörde av dig till oss! Extrajungfru olivolja är den olivolja vi rekommenderar för att få hälsofördelarna. Färgen på våra korkar beskriver endast olivoljans smak, i detta fall är våra olivoljor med svart kork de som har störst smakkaraktär.
Du kan läsa mer om olivoljans hälsofördelar på Zeta.nu.
Har du fler frågor hör gärna av dig!
Hälsningar, Emma