Till senaste kommentaren

Var tillverkas Zetas pasta och var kommer mjöl och ägg ifrån?

Var tillverkas Zetas pasta och var kommer mjöl och ägg ifrån?
Emma Olsson

Kommentarer

 • Hej Frida!
  Tack för att du hörde av dig till oss! När det kommer till vår ”vanliga” pasta, alltså den som är bakad utan ägg (Spaghetti, Cappelini, Linguine, Maccaronetti, Mezze Maniche, Radiatori, Strozzapreti, Fusilli, Fiocchi, Penne Rigate och Tortiglione samt ekologisk Strozzapreti och Fusilli Bucati) så tillverkas den i Lombardiet i norra Italien av 100 procent italienskt durumvete.

  De klassiska äggpastasorterna Fettucine, Pappardelle, Tagliatelle och Tagliatelle Mezzanelle tillverkas i den kanske viktigaste matregionen i Italien, Emilia-Romagna. Äggen som ingår är alltid italienska från frigående höns inomhus, men mjölet kommer främst från Italien och andra EU-länder, men mjöl från andra delar av världen förekommer också. Detta gäller också Spaghetti med ägg som tillverkas i Puglia i södra Italien.  Sedan har vi de korta äggpastaformerna Vongoloni och Pappardini. Dessa tillverkas i Veneto i norra Italien på italienska ägg från frigående höns inomhus och durumvetemjöl med ursprung från EU.

  Anledningen till skiftande ursprung på mjölet hos vissa sorter är att vi måste ha tillgång till stora volymer högkvalitativt durumvete för att alltid kunna erbjuda våra kunder pasta av bästa smak och kvalitet.

  Har du fler frågor hör gärna av dig!

  Hälsningar, Emma

  Zeta Kundforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.