Syrningskultur i Fetaost

I exempelvis er fetaost står de att den innehåller syrningskultur? Vad är de och vad innehåller de? Jag blev jätteglad att osten innehöll ystenzym då jag inte vill få i mig animaliskt löpe. Jag vill inte få i mig något från själva djuret men kan äta sådant som de t.ex producerat som mjölken.
Jasmine

Kommentarer

  • Hej Jasmine,
    Stort tack för du hört av dig med din fråga! En del av osttillverkning är syrning. Då syras den pastöriserade mjölken genom tillsättande av mjölksyrabakterier, en naturlig bakteriekultur som omvandlar mjölksockret till mjölksyra och ger osten dess karaktär. Mjölksyrabakterierna förhindrar även att skadliga bakterier att bildas i mjölken. Bakteriekulturen består av mikroorganismer och har inte animaliskt ursprung.
    Zeta Business Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.