Till senaste kommentaren

Vad är skillnaden på marinerade och naturella oliver ur hälsosynpunkt?

Hej! Jag älskar era snackoliver, speciellt smaksättningen provencal. Är nästan beroende av dessa och äter en påse om dagen, ibland flera. Jag har läst att oliver är nyttiga, men ska man se upp med t.ex salthalten i marinerade oliver och variera med naturella på burk? Det kanske är en fråga för en dietist, men ni kanske har någon generell info om skillnaden mellan marinerade och naturella oliver ur hälsosynpunkt? Tacksam för svar!

Kommentarer

  • Hej Anja,

    Tack för ditt mejl! Så härligt att du verkligen gillar våra oliver! Förutom att de är väldigt goda så innehåller de fett (omättat fett) som är bra för vår kropp. Men de innehåller också en hel del salt. Livsmedelsverket rekommenderar oss att äta runt 6 gram salt om dagen eftersom för mycket salt bland annat kan ha en negativ inverkan på blodtrycket. Därför är det bra att ha koll på hur mycket salt man ungefärligen får i sig per dag. I en snackolivpåse finns det ca 2,5 g salt. Även naturella oliver innehåller liknande salthalter. Så det är alltså med Oliver som med det mesta; Ät dem med måtta.

    Hälsningar Accademia
    Accademia Di Luca

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.