Översvämningar stoppar Pinsa

Uppdatering 31 maj

Som vi tidigare informerat om har fabriken som tillverkar vår Zeta Pinsa drabbats av de kraftiga översvämningar som förekommit i Italien de senaste veckorna. Delar av fabriken har dessvärre skadats. Produktionen är nu i gång igen men produktionskapaciteten är något begränsad i närtid. En ny maskinlinje är beställd, så från någon gång i höst kommer det inte längre finnas några kapacitetsproblem. Fram till dess kommer vi fortfarande kunna leverera stora volymer, men det finns ett kapacitetstak som vi behöver förhålla oss till.

22 maj 2023
På grund av förra veckans kraftiga skyfall i regionen Emilia-Romagna i norra Italien, har vår leverantör av Pinsa och Piadina drabbats hårt. I området har vi också en stor leverantör av charkuterier, lufttorkat och salami som påverkats framför allt av transportproblem.

På 48 timmar föll motsvarande 3 månaders nederbörd och orsakade stor förödelse genom flodvågsliknande översvämningar. Dessa har drabbat både produktion och transporter hos vår pinsa- och piadinaproducent. Vägarna i området runt produktionsanläggningen är inte farbara och fabriken tvingades att stänga och evakueras. Alla produktionslinjer ligger nere och företagets it-system är utslaget. Just nu pågår ett gediget saneringsarbete med över hundra personer involverade. Ambitionen är att få i gång produktionen den här veckan, men som säkert alla förstår så kan det bli en hel del förseningar och problem i närtid. Personalen på anläggningen är också hårt drabbade. Många bor i området och har fått sina hem förstörda.

- Vi har mycket stor respekt för situationen, säger Zetas / Di Lucas vd Johan Westerberg. Det här är i första hand en mänsklig katastrof, många har förlorat sina hem och arbeten och kanske till med någon närstående. Med det sagt så gör vi allt som står i vår makt för att leveranserna av pinsa och andra produkter ska återgå till de önskade. Det kommer löpande komma mindre kvantiteter till butikshyllan innan produktionen är i full gång.

Om du vill njuta av Pinsa redan nu har vi ett mycket gott recept
Läs hela receptet här: Pinsa med burrata, citron och pistagenötter

Zeta Kundforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.