Tack för att du hörde av dig till oss! Alla våra bönor och linser sköljs och tvättas ordentligt för att inga jordrester eller stenar ska finnas kvar. Bönorna och linserna blötläggs innan kokningen i ca 12-14 timmar. Hur länge varierar och beror på sort och densitet. Sedan pastöriseras bönorna och linserna i 90 grader i tryckkokare.
Hej Hanna, Tack för att du hör av dig till oss med din fråga!
Vår producent har noggranna processer för att säkerställa att våra bönor och linser inte ska innehålla lektiner. Bönorna blötläggs i vatten och blötläggningsvattnet används inte vidare för kokning. Lektiner förstörs vid blötläggning med efterföljande kokning. Genom att tillaga bönorna och linserna vid höga temperaturer (över 100 grader mellan 10-20 min beroende vilken sort) och under kontrollerade förhållanden, inaktiveras lektinerna effektivt.
Hej Elsa!
Tack för att du hörde av dig till oss! Alla våra bönor och linser sköljs och tvättas ordentligt för att inga jordrester eller stenar ska finnas kvar. Bönorna och linserna blötläggs innan kokningen i ca 12-14 timmar. Hur länge varierar och beror på sort och densitet. Sedan pastöriseras bönorna och linserna i 90 grader i tryckkokare.
Du kan läsa mer om bönor och hur vi tillverkar de genom att läsa mer på vår hemsida.
Hälsningar, Emma
Tack för att du hörde av dig till oss! Ja, alla våra bönor och linser tryckkokas.
Har du fler frågor eller funderingar hör gärna av dig!
Hälsningar, Emma
https://www.zeta.nu/produkter/grona-linser-ekologiska/
Tack för att du hör av dig till oss med din fråga!
Vår producent har noggranna processer för att säkerställa att våra bönor och linser inte ska innehålla lektiner. Bönorna blötläggs i vatten och blötläggningsvattnet används inte vidare för kokning. Lektiner förstörs vid blötläggning med efterföljande kokning. Genom att tillaga bönorna och linserna vid höga temperaturer (över 100 grader mellan 10-20 min beroende vilken sort) och under kontrollerade förhållanden, inaktiveras lektinerna effektivt.
Önskar dig en fin dag!
Hälsningar Ida