Halloumi utan komjölk

Har ni, eller planerar ni, att erbjuda halloumi utan komjölk? Vår dotter tål inte komjölkprotein....
Thomas

Kommentarer

 • Hej Thomas,
  Tack för att du hörde av dig till oss! Halloumi får endast göras på Cypern och har ett recept som måste följas för att osten ska få heta Halloumi. Osten är gjord på mjölk som kommer ifrån ko, get och får.

  Vi har ett alternativ som heter laktosfri Halloumi, tyvärr innehåller den fortfarande mjölkprotein. Jag kommer ta ditt önskemål vidare till produktansvariga.

  Har du fler frågor hör gärna av dig!

  Hälsningar, Emma
  Zeta Kundforum
 • Zeta har tidigare haft en halloumi på bara get- och fårmjölk, så som en traditionell halloumi ska vara. Den var supergod och guld värd för oss som inte tål komjölksprotein. Den hade svart förpackning med gul text! Tyvärr slutade den finnas i butik för ett par år sedan, vet inte varför, men antagligen för att de inte tjänar lika mycket pengar på den... 
  Uruselt om man frågar mig, vi är många som inte kan äta den billiga varianten... 
  De har även skrivit på sin egen hemsida "Traditionell Halloumi innehåller endast get- och fårmjölk." https://www.zeta.nu/om-medelhavsmat/halloumi/hur-tillverkas-halloumiost/
  Christina
 • Hej Christina,
  Tack för att du hörde av dig till oss! Osten som du letar efter och hänvisar till, ägs företaget Fontana. Kontakta gärna deras kundtjänst för att få mer information om deras produkt. 

  Har du fler frågor hör gärna av dig!

  Hälsningar, Emma
  Zeta Kundforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.