Till senaste kommentaren

Zeta först med olivolja i Tetra Pak® förpackning

- I Sverige är vi vana vid att köpa mjölk i kartongförpackning, men inte olivolja. Det vill vi ändra på. Kartongförpackningen har flera fördelar då den bevarar kvaliteten på produkten länge, väger mindre än många andra förpackningar och har ett lågt koldioxidavtryck, säger Helene Rehnberg, inköpschef på Di Luca & Di Luca.
Olivolja i tetra

Som förste aktör på marknaden presenterar Di Luca & Di Luca en ekologisk extra jungfruolivolja i praktisk Tetra Pak® förpackning, Zeta Olivolja Fruttato Eko Tetra.
I en stark hållbarhetstrend har kartongförpackningen många fördelar. Den består till 75 procent av kartong, är lätt att återvinna och har lägre klimatpåverkan än många andra förpackningsalternativ*. Dessutom väger den endast 22 g jämfört med en glasflaska som väger 351 g. Det blir definitivt den lättaste olivoljan att bära hem från affären. Dessutom tar den mindre plats och är okrossbar vilket gör den extra praktisk på resan, i båten eller husbilen.

Kartongförpackningen skyddar effektivt oljan mot ljus och syre vilket gör att den behåller sin finstämda smak och doft länge. Zeta Olivolja Fruttato Eko Tetra är en ekologisk extra jungfruolivolja med fruktig karaktär som passar både till stekning och smaksättning. Tack vare förpackningens smidiga hällpip med praktisk antidroppfunktion är oljan även lätt att dosera.

Zeta Olivolja Fruttato Eko Tetra, 500 ml, finns att köpa i välsorterade Ica-butiker samt på Hemköp och kostar cirka 75 kronor. *En Tetra Prisma® Aseptic 500 ml ger 69 procent mindre koldioxidavtryck än en glasflaska på grund av mindre energiåtgång vid produktion samt transport.

Zeta Kundforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.