Vinäger
” Bäst förvaras vinäger mörkt och svalt, precis som olivolja, oavsett om vi pratar om vanlig vinäger eller balsamvinäger. En öppnad flaska håller minst åtta månader. Det kan uppträda fällningar i vinägern efter en tid, men det är bara ett kvalitetstecken och inget som påverkar smaken negativt. Men om man vill kan man då sila sin vinäger genom ett kaffefilter för att få den klar igen.”
Betyder det att den ska förvaras i kylskåp?
Betyder det att den ska förvaras i kylskåp?
Följ inlägget
2
följare
Tack för din fråga! Produkten bevaras bäst när den förvaras mörkt och svalt, exempelvis i ett skafferi/skåp/låda som inte är i nära anknyning till ugn/spis. Vinäger behöver inte förvaras kallt i kylskåp.
Våra vinägrar på glasflaska är tillverkade med den kallade "naturmetoden vilket innebär att en naturlig ansamling bakterier (vinägermoder) omvandlar alkoholsyran till vinägersyra och därefter filtreras vinägern och tappas på flaska. Vinägern är därför en ”levande” produkt som fortsätter att utvecklas i flaskan och har precis som ett vin, nästintill oändlig hållbarhet. Ibland händer det att vinägern utvecklar en ny färg i flaskan, vilket inte är varken farligt eller konstigt. Vid förvaring i kylskåp så avstannar den naturliga mognaden av vinägern. För att utnyttja produktens fulla potential bör alltså vinägern inte förvaras i kylskåp.
Hälsningar,
Elin