Olivolja som framställs från oliver av hög kvalitet (gröna/fräscha) genom en hantverkmässig produktion är den absolut bästa olivoljan. Oliverna skördas då alltid tidigt på säsongen.
Priset på en olivolja berättar en del om kvaliteten men fler faktorer visar också att oljan är av god kvalitet. Färg, doft, smak och densitet berättar också om olivoljan är av hög kvalitet.
Våra finaste olivoljor är följande:
Novello, skördas de tio första dagarna på säsongen. Den är elegant och fruktig med doft av gröna tomater och nyklippt gräs med en behaglig beska och pepprighet i eftersmaken.
Toscano IGP, Denna toskanska olja är pepprig med karaktär av örter och kronärtskocka, och den typiska eftersmaken av grönt gräs.
Azienda Guerrieri, detta är en lätt fruktig olja med en harmonisk balans mellan beska och pepprighet och med stor fräschör.
Priset på en olivolja berättar en del om kvaliteten men fler faktorer visar också att oljan är av god kvalitet. Färg, doft, smak och densitet berättar också om olivoljan är av hög kvalitet.
Våra finaste olivoljor är följande:
Novello, skördas de tio första dagarna på säsongen. Den är elegant och fruktig med doft av gröna tomater och nyklippt gräs med en behaglig beska och pepprighet i eftersmaken.
Toscano IGP, Denna toskanska olja är pepprig med karaktär av örter och kronärtskocka, och den typiska eftersmaken av grönt gräs.
Azienda Guerrieri, detta är en lätt fruktig olja med en harmonisk balans mellan beska och pepprighet och med stor fräschör.