Ursprungsland på förpackningar

Vi får ibland frågan varför vi inte alltid skriver ut ursprungsland på förpackningar. Att redogöra för och skriva ut ursprungsland är en viktig fråga för oss. Vi strävar alltid efter att skriva ut ursprung på förpackningar och det ses på fler och fler produkter.
Zeta Kundforum

Kommentarer

  • Lagen säger att vi bara får skriva ursprungsland/länder om det kan garanteras att innehållet i just den förpackningen kommer från det angivna landet.

    Det är viktigt för oss att kunna garantera att kvaliteten bibehålls och är så jämn som möjligt. Beroende på skördar, klimatförändringar, tillgång och efterfrågan på råvaror kan vi därför ibland vara tvungna att köpa råvara från ett annat ursprung. Det är också en anledning till varför vi då inte skriver ursprunget.På många mindre förpackningar kan platsbrist vara en orsak.

    En del av våra leverantörer har moderna och flexibla maskiner som gör att man kan lägga till text i efterhand och då finns det självklart möjlighet att skriva ursprung på etiketten vid varje produktionstillfälle. Många leverantörer har dock inte den möjligheten då det betyder höga kostnader att byta maskinerna. Av kostnadsskäl trycks mycket förpackningsmaterial upp i förväg, detta måste kasseras om ursprungslandet ändras.
    Zeta Kundforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.