Näringslära
Hej! Jag är intresserad av näringslära. Utforskar hur jag kan få i mig mer enkelomättat fett. Oliver ska vara bra källa till enkelomättat fett. Har väldigt svårt att få tag i bra och korrekta uppgifter, kan ni hjälpa mig? Hur mycket enkelomättat fett per 100 g, innehåller era ekologiska halkidikioliver utan kärna samt ekologiska kalamataoliver utan kärna? Mvh
Följ inlägget
1
följare
Tack för din fråga! Så kul att du vill lära dig mer om näringslära, det är ett spännande område! Jag kan rekommendera dig att leta upp livsmedel för att se näringsvärden på Livsmedelsverkets databas, se länk här: Sök näringsinnehåll - Livsmedelsverket
Generellt sett har alla exempelvis halidikioliver utan kärna samma fettsammansättning, oberoende av varumärke.
Utforska Livsmedelsverkets databas så hoppas du finner svar på dina frågor!