Med anledning av livsmedelsverkets test av Olivolja

Vi kan förstå att du känner dig besviken efter Livsmedelsverkets test av olivolja, och vi är förfärligt ledsna om någon tror att vi fuskar när det gäller våra olivoljor, vilket vi inte gör. Vi har aldrig sålt något parti olivolja innan det först har godkänts av smakpaneler och laboratorium såväl sensoriskt som kemiskt. Vår grundare, Fernando Di Luca, är mannen som tog olivoljan till Sverige, och olivolja är något vi brinner för.

Det vi vill förtydliga är att alla våra oljor i Livsmedelsverkets test var felfria i den kemiska analysen. Där uppfyllde de alla kriterier för Extra Jungfruolja. Det är när oljan testas vad det gäller doft och smak (organoleptisk bedömning) som problem uppstår, och det är ett känt problem sedan länge i branschen.
En av de oljorna som bedömdes som ”bomolja” av Livsmedelsverket, fick exempelvis helt andra omdömen av sju andra laboratorier. Där fick oljan alla tre klassificeringarna, från den allra högsta Extra Jungfruolja till den lägsta. Det är därför vi tycker att subjektiva, sensoriska bedömningar av olivolja är inkonsekventa, och att den kemiska analysen därför borde väga tyngre.

Just nu för vi en dialog med Livsmedelsverket och vill att de ser över den organoleptiska testmetodiken och att lagstiftningen tas upp för prövning inom EU. Vi vill också poängtera att alla våra oljor testas både kemiskt och organoleptiskt för att säkerställa att de är extra jungfruolja innan de buteljeras för att till sist nå konsument. Oljan är på inget sätt hälsovådlig, det handlar om doft- och smak. Vi är helt trygga med vår olivolja, och det vill vi att du också ska vara. Därför lägger vi upp alla testresultat på vår hemsida, se länk nedan, och hoppas på att du ska kunna känna fortsatt förtroende för oss.
https://www.zeta.nu/med-anledning-av-livsmedelverkets-test-av-olivoljor/
Zeta Kundforum Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.