Hur ska jag förvara olivolja?

Hur ska jag förvara olivolja?

Kommentarer

  • Hej Anne,

    Olivolja mår bäst av att förvaras med stängd kork, mörkt och i en temperatur runt 15 grader Celcius. Starkt solljus eller för hög värme och syre gör att oljan tappar i kvalitet fortare. I moderna kök kan det dock ovanligt med förvaringsutrymmen med den temperaturen.

    Vi rekommenderar därför:
    • Undvik att ställa oljan i direkt solljus. I det vanliga skafferiet fungerar utmärkt.
    • Ställ inte oljan i kylskåpet. Det är inte skadligt för oljan att ”frysa” men det är inte bra att plocka in och ut och om den klumpar sig helt blir den svår att använda och hållbarheten förkortas. 
    • Köp en lagom stor flaska. Vi har flaskor i många olika storlekar. Hitta en som är lagom för dig så att du gör slut på den snabbt.
    • Och sist men inte minst använd olivoljan! Olivolja är en fantastisk olja med många goda egenskaper som går utmärkt att använda i all sorts matlagning och som smaksättare i den färdiga maten eller på mackan. (Den är till och med god på glass!!!) Prova dig fram och njut!

    Hälsningar, Emma
    Zeta Kundforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.