Hållbarhet

Jag äter gärna salami som smörgåspålägg. Köpte nyligen en Salame Milano och kontrollerade utgångsdatum, som jag brukar. Det var i november 2023, så jag köpte förpackningen. Några dagar efter att jag börjat använda salamin upptäckte jag att den skulle förbrukas "ca. 3 dagar efter öppnandet". Förpackningen innehåller 16-17 skivor, man måste nog vara ett antal personer i hushållet för att göra av med salamin på 3 dagar!
Min undran är hur jag ska hantera salamin så jag kan äta alla skivor utan att bli orolig för att de hinner bli dåliga? Ska de frysas in styckvis? Ska man lägga över skivorna i flera små förpackningar?
Har Zeta några planer på att förändra förpackningen så att man bara öppnar lite i taget?
Mvh. Karin G.
Karin Gillberg

Kommentarer

 • Hej Karin,
  Tack för att du hört av dig till oss med din fråga.
  Gällande hållbarhet på öppnad förpackning salami så är det ett riktmärke satt av producent. Förvaras öppnad produkt korrekt, i kylskåp och i väl tillsluten förpackning eller att du flyttat över produkt i förpackning med tättslutande lock så håller den ytterligare ett antal dagar. Vi uppmuntrar våra konsumenter att använda sina sinnen och lukta och smaka innan man kasserar livsmedlet så att vi inte slänger mat i onödan. Salamin går också bra att frysa, då förlängs hållbarheten ytterligare.

  Med vänliga hälsningar
  Catarina
  Zeta Kundforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.