Gelé i bönorna

När jag öppnade paketet med bönor var vattnet som gelé.
Camilla Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Camilla,

    Att lagen är som gelé kan förekomma och är ingen fara, det är stärkelsen i bönorna som gjort att lagen stelnat. Det går att skölja bort och påverkar inte produktens kvalitet.

    Skummet som uppstår när man sköljer bönorna är helt normalt. Det beror på vattenlösliga proteiner (globuliner) från bönorna som under sköljningen blandar sig med vattnet och bildar skum. Kikärtor är de baljväxter som innehåller mest globuliner och därmed skummar mest, men fenomenet kan även uppstå när man sköljer andra bönor.

    Vill veta med om våra bönor, ärter och linser så hittar du det på vår hemsida genom att klicka här 

    Hälsningar, Emma
    Zeta Kundforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.