Är det någon skillnad på en billig och dyr olivolja?
Är det någon skillnad på en billig och dyr olivolja?
Följ inlägget
0
följare
Många faktorer påverkar priset på en olivolja, och det finns stora skillnader i kvalitet på olika olivoljor. Oliver som skördas tidigt på säsongen handplockas. Det är resurskrävande och dyrt, men oliverna ger en smakrik olja av hög kvalitet.
Senare på säsongen lossar oliverna lättare från grenarna och kan därmed skördas maskinellt. Att skörda oliverna maskinellt är billigare dessutom ger en mogen oliv mer olivolja vid pressning. Dock kan olivolja som tillverkas av mogna, maskinellt oliver får en lägre kvalitet än en olivolja som tillverkas av precis mogna oliver.
Ett tips är att köpa en billigare och mildare olja till matlagning, och en olivolja med mer smak att använda som smaksättare och på sallad, prova dig fram och hitta din favorit. Eller hör av dig till oss så hjälper vi dig!